EFT Emotional Freedom Techniques
 

DE HERSENEN

Als laatste informatie over de hersenen. Je hersenen zijn hel complex. ik probeer het daarom heel simpel uit te leggen.

We hebben 3 gedeelten in het brein:

  • Achterste gedeelte van je brein en hersenstam. Het primitieve brein/ reptielen brein (oudste gedeelte van je brein. 3.4 biljoen jaar oud. Dinosaurussen hadden die ook en de reptielen van nu ook).
  • Middelste gedeelte/lymbische systeem. Daar waar de emotie en zintuigen gekoppeld worden aan een gebeurtenis. Werkt sterk samen met het primitieve brein.
  • frontaal kwab/ voorste gedeelte van je hersenen. Jongste gedeelte van ons brein en hetgeen ons onderscheid van de rest, want hier zit het cognitieve gedeelte van ons brein. Onder andere het leren/training en communicatie. Deze is ongeveer 100.000 jaar oud.

In het primitieve brein en hersenstam is geen communicatie mogelijk. Probeer maar eens met een krokodil te praten.
In het middelste gedeelte is ook geen communicatie mogelijk. Praat maar eens met een hond of kat. Emotie wel. Wanneer je in de ogen van je hond of kat kijkt zit er een emotie bij, waardoor je een sterke band op kunt bouwen met je huisdier. Maar middels communicatie een opdracht geven aan een hond of kat wordt al lastig.
In je frontale kwab/voorste gedeelte van je hersenen is communicatie mogelijk, training, begrip en sociale vaardiheden. Dan denk je vast; ,,waar zit het overlevingssysteem met de hypocampus en amigdala? Helaas, die zit in het primitieve deel. Daar kun je dus niet mee praten. Zeg maar eens tegen jezelf dat je niet bang hoeft te zijn. Probeer jezelf verbaal maar eens duidelijk te maken dat je niet in paniek hoeft te schieten.
Zeg maar tegen jezelf dat je vooral niet moet piekeren. Dat lukt niet helaas.

Hoe kom je daar dan wel bij denk je?
VIA AANRAKING. Middels tapping (tikken) op acupunctuurpunten op je lichaam kun je het primitieve brein en de hersenstam "vertellen" zich te ontspannen en dat je geen gevaar loopt. Je bent niet in levensgevaar. Ondanks dat je gedachten en overtuigingen hebt en je eenzelfde kleur, geur, sensatie binnen krijgt ben je, op dit moment, niet in levensgevaar.
Die essentiële informatie kun je dan aan dat gedeelte van het brein "doorgeven". Die slaat dan GEEN alarm! Hierdoor krijgt je amygdala geen prikkel en gaat je sympatische systeem niet aan.
Heel erg prettig. Daarnaast kun je dus het voorste gedeelte van je brein gebruiken. Je frontaal kwab (ook voorhoofdskwab genoemd). Daar waar je communicatie en training systeem zich bevind en kun je dus goed onderzoeken waarom je zo angstig, verdrietig of boos bent in een bepaalde situaties met geur, kleur, vorm of smaak of bij een bepaalde gedachte of overtuiging.

Vervolgens kun je begrip krijgen op waarom dit zo is. Dan kun je met die informatie kiezen wat je er verder mee wilt. Zo houden en ergens opslaan. Veranderen. Weggooien, ombuigen etc. Net wat jij wilt.
Zo doende kun je grip krijgen op jezelf en controle over jezelf. Je gedachten en je emoties.
Je kunt oude overtuigingen veranderen of weggooien en er nieuwe voor in de plaats zetten.


Hoe fijn is dat? Hoe geweldig is dat? wie wil dit niet? Ben jij er klaar voor om hiermee aan de slag te gaan?

Maak een vrijblijvende intake van 15 minuten online  CONTACT